Den Grønne Karavane

Lav klimavenlig økomad

Alt det praktiske

Opskrifterne er lavet så der er smagsprøver til ca. 24 børn og der bør være 2-3 voksne i køkkenet. Det er en fordel at opdele børnene i 4-6 grupper. Der skal tilberedes en fælles buffet så flere af grupperne kan sagtens lave den samme ret. Hele aktiviteten varer ca. 2½ time.

Start med at samle eleverne og fortæl dem om økologien og råvarerne og hvorfor det er godt at spise økologisk mad, om hvad klimavenlig madlavning er, hvorfor madspild bør minimeres og hvordan de selv kan gøre en forskel. Læs mere i læreroplægget. Inddel eleverne i grupper og fordel opskrifterne.

Har I god tid efter at have lavet og spist retterne og snakket om emnerne i læreroplægget, kan I sammen “opfinde” nogle reste-retter: Kig på hvad der er tilbage af ingredienserne og hvad I evt. har i køkkenskabene. Lad eleverne komme med forslag til retter af disse rester.