Den Grønne Karavane

Lav klimavenlig økomad

Opskrifter

I hvert værksted skal eleverne tilsammen lave en hel lille menu af økologiske råvarer, som er i sæson om efteråret. Ved at vælge økologiske råvarer i sæson og minimere sit kødforbrug belastes klimaet mindst muligt.

Menuen er:

  • Urtepandekager med hytteost og grøntsags fyld
  • Rodfritter med timian
  • Æblekage med smulredej

Herunder ses både opskrifter og en indkøbsliste:

Ved få elever/små hold (< ca. 15-16 elever) kan der med fordel købes ind til og laves halve opskrifter, for at undgå madspild.

Tips

Kopier alle opskrifterne og hæft dem sammen til alle eleverne, så de kan få et eksemplar med hjem.

Den grønne karavane kommer med

  • alle fødevarer til de beskrevne opskrifter på nær salt og peber.
  • A-skilt med planche af CO2-madpyramiden.
  • 14 plancher om madens klimapåvirkning.
  • Et stort Rødt Ø og et stort EU øko skilt.