Den Grønne Karavane

Miljøet står på spil

Jagten på det røde æble

Spilleregler

4-5 spil med spilleplaner, hvert spil består af:

  • Spilleplan og vejledning
  • 6 spillebrikker, 1 terning og et rødt æble
  • 150 spørgekort
  • 30 sommerfugle-brikker
  • 9 rådyr-brikker

Der spilles med 2-6 deltagere. Spillet tager ca. en halv time, alt efter hvor mange elever, der deltager. Spørgsmålene i spillet er en god blanding af natur- og miljøspørgsmål: Hvad sker der med affaldet fra den grønne affaldspose? Hvor mange vinger har en flue? osv. Spillepladen er et kort over Allerød. Vinderen er den, der først kommer kommunen rundt og ind på Rådhuset og svarer rigtigt på borgmesterens tre spørgsmål.

Forberedelse

Læg spilleplanen på bordet, læg en rådyr-brik på hvert af de ni rådyrfelter, og læg det røde æble på rådhuset. Vælg en spillebrik hver og sæt den på et af startfelterne.

Spillet

Alle kaster en terning, og spilleren med det højeste slag begynder. Spillerne skiftes til at kaste terningen, og deres brikker flyttes det tilsvarende antal felter i en retning efter frit valg. Hver gang man lander på en sommerfugl, tager den forrige spiller et spørgekort og læser højt. Svarer man rigtigt, får man en sommerfuglebrik. Der må gerne stå flere brikker på samme felt.

Rådyr

For at få adgang til rådhuset skal man have et smukt naturfoto – en rådyr-brik. Et foto kan kun tages, mens man står på et grønt rådyr-felt. Man slår straks med terningen og på brættet kan man se, hvad der sker!

Afslutning

Når man har mindst fem sommerfugle og et rådyr, kan man komme ind på rådhuset ved at lande på rådhus-feltet. Her får man tre spørgsmål af borgmesteren. Svarer man rigtigt på mindst to, har man vundet det røde æble. Ellers får man tre nye spørgsmål næste gang, man har tur. Den, der vinder det røde æble, har vundet.